Amyerhoof - Stichting Gemeenschapshuis Amby
START
CONTACT
KALENDER
ROUTE
ZOEKEN
Nieuws arrow Verenigingen
Menu
Nieuws
Algemeen
Bestuur
Accommodatie
Verbouwing 2004
Verenigingen
Agenda
Internetlinks
Contact
Route
Verenigingen

In de Amyerhoof zijn de meeste verenigingen van Amby kind aan huis en organiseren zij er al hun activiteiten. De vaste gebruikers zijn:

Harmonie Sint Walburga

Kinderkoor de Floddertjes

Drumband Sint Walburga

Begrafenisvereniging St. Walburgis

Gemengde zangvereniging Crescendo

A.J.V./L’Amie

Carnavalsvereniging De Sjlaaibök

Toneelvereniging De Vriendenkring

ZijActief Amby

Damesvereniging Amby

Dansexplosion (jeugddansclub)

Reumavereniging Zuid Limburg

Postduivenvereniging De Arend

Oudergymnastiek

Volksdansen voor ouderen

Zonnebloem

Vocal Group Mes Amie

Sing2Gether

Ajd Prinse Garde Amie

EHBO vereniging Dr.Stoops

  Spaarvereniging Amyerhoof

          
Lees verder...
 
C.V. De Sjlaaibök Amie

2007.jpg alt


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ziene Hoege Hoeglöstigheid Prins Steven d'n iersjte en Prinses Danielle en Jeugprins Youran d'n Ierstje en Prinses Maud zeen oetgerope es Prinsepaar en Jeugdprinsepaar van de Sjlaaibok.

 

Lees verder...
 
Harmonie

De Harmonie St.Walburga is opgericht in 1898 en is daarmee een van de oudste verenigingen van Amby.

Het hoofddoel van de vereniging is het beoefenen van instrumentale muziek. Daarnaast wil men actief meewerken aan het sociaal en cultureel leven, in het bijzonder in de gemeenschap Amby.

De vereniging heeft circa 120 actieve leden, welke te vinden zijn bij het muziekkorps, de drumband en de majoretten. Bestuur, drapeau-groep en diverse werkgroepen, waaronder Logistiek en Techniek zorgen onder andere voor de organisatie, faciliteiten en ondersteunende activiteiten. Beschermheer en leden van het erebestuur, bijzondere leden en leden van verdienste hebben een aparte status in de vereniging: zij zitten niet alleen op de eretribune, maar helpen, naar vermogen, in woord en daad als er op hun een beroep wordt gedaan

http://www.walburga.nl/

 

 
Crescendo

Gemengde zangvereniging Crescendo

Opgericht 1 oktober 1953.

 

 

Lees verder...
 
ZijActief

ZijActief afdeling Amby

Onze afdeling behoort tot de kring Heuvelland en telt momenteel 95 leden.
13 Maart 2004 vierde onze vereniging haar 50 jarig bestaan.

Wij organiseren elke derde woensdag van de maand een gezellige en informatieve ledenavond. Deze wordt gehouden in ons gemeenschapshuis “de Amyerhoof” aan het Severenplein in Amby.

Ook verzorgen wij diverse excursies, workshops, reisjes en cursussen. Tevens kunt u via enkele van onze leden deelnemen aan wandelmiddagen en handwerkavonden.

De contributie bedraagt € 27,00 per jaar.  Heeft u interesse in onze vereniging, kom dan gerust een keer een ledenavond bijwonen. Meer informatie kunt u altijd krijgen bij een van onze bestuursleden. Bezoekt u ook eens de site http://www.zijactieflimburg.nl/beheer/index.php?id=455

 
Ajd Prinse Garde Amie

 

Lees verder...
 
Drumband Amby

De drumband wordt geleid door instructeur Jan Schmitz met hulp van Ronny Cuypers en Marc Husson.

De tambourmaitre heeft de leiding bij het uittrekken. Bert Emons is verantwoordelijk bestuurslid.

Lees verder...
 
Begrafenisver. St Walburgis

Uitvaartverzorging   -   Uitvaartverzekering
         
Walburgis verzorgt uitvaarten voor iedereen; ook voor niet-leden

Begrafenis- en Crematievereniging “St.Walburgis” heeft in haar 77 jarig bestaan voor vele mensen uit onze regio de uitvaart verzorgd. Zij heeft onder andere als doel te voorkomen dat de verzorging van een stoffelijk overschot van de mens een voorwerp van winstbejag wordt.
Kenmerkend is de zeer persoonlijke benadering waarbij de eigen wensen voor de wijze waarop de uitvaart plaatsvindt centraal staat.
“St.Walburgis” beschikt over een eigen mortuarium waar de overledene kan worden opgebaard. Bezoek kan desgewenst, zonder tussenkomst van de uitvaartleider, zelf worden geregeld.
Kortweg, uw uitvaart is bij ons in voortreffelijke handen en lid worden van onze vereniging is daarom het overwegen meer dan waard!
Voor het verzorgen van uw uitvaart zijn wij 24 uur per dag bereikbaar onder nummer
06-53376435.

Lees verder...
 
Spaarvereniging Amyerhoof


Een van de jongste verenigingen welke de Amyerhoof als verenigingslokaal heeft, is de Spaarvereniging Amyerhoof. Deze vereniging is officieel van start gegaan op 1 juli 2005.
Zoals de naam al aangeeft, wordt er door de leden elke maand een bedrag gespaard, maar deze vereniging is vooral een gezelligheidsvereniging.
 In het voorjaar wordt op de kermiszaterdag de jaarlijkse feestavond gehouden. Op deze avond vindt ook uitbetaling van het gespaarde bedrag plaats Het is de bedoeling om in de toekomst een aantal activiteiten per jaar te organiseren waarbij gezelligheid voorop zal staan.
Nieuwe leden zijn van harte welkom. Voor informatie kunt u een e-mailtje sturen naar

 

 
EHBO vereniging Dr.Stoops

 

Op initiatief van wijlen Dokter Val Stoops, gedurende meer dan 30 jaar huisarts in Amby, is de vereniging op 24 april 1958 opgericht en is aangesloten bij de Nationale Bond voor Eerste Hulp bij Ongelukken. Het doel van de vereniging is te bevorderen al datgene wat kan leiden tot het voorkomen van ongevallen en het verlenen van verantwoorde geestelijke en lichamelijke eerste hulp.

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar  of kijken op onze website: http://www.ehboverenigingamby.nl/

Lees verder...
 
kinderkoor de Floddertjes

Kinderkoor De Floddertjes

 

 

 

Wij zijn een kinderkoor met als doel samen met veel plezier zingen. Elke vrijdagmiddag oefenen wij van 16.00 tot 17.00 uur in de Amyerhoof onze liedjes. Tijdens onze repetities is het heel gezellig. Onze dirigent geeft dan tips hoe je nóg mooier kunt zingen. We zingen kinderliedjes, maar soms ook liedjes uit de top 40 of zelfs in het Engels of het Spaans. Eén keer per maand zingen we in de kerk als er een gezinsviering is. Maar we gaan ook zingen in zorgcentra of als iemand een speciaal feest wil vieren met onze muziek erbij. Al dat repeteren is best hard werken en daarom gaan we af en toe samen een dagje weg om lekker veel plezier te maken. Bijvoorbeeld naar een speeltuin of pretpark.
Voor verdere informatie zie : http://www.floddertjes.com/